Proiectul PRO-Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării

Proiectul PRO-Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării

În ultimele luni, chiar și în perioada de vară, Asociația “Luptă, Zâmbește și Trăiește” Timiș împreună cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, a activat încontinuare în Proiectul PRO-Freidorf – Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării.
Proiectul își propune reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, marginalizare socială și prevenirea fenomenului de excluziune socială, a discriminării și desegregării pentru locuitorii din teritoriul delimitat de Strategia de Dezvoltare Locala Freidorf (romă și non-romă).
În acestă perioadă, în cadrul Asociației LTZ, s-au realizat servicii de integrare prin activități de consiliere psihologică îmbinate cu activități cultural-sportive. Astfel, împreună cu echipa Pro-Freidorf s-au realizat săptămânal activitățiile aferente, majoritatea având loc în centrul de Asistență Comunitară PRO Freidorf, rezultat al proeictului. Centrul se află în Timișoara pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 13.
În acestă perioadă s-au realizat activități și cu beneficiarii Fundației Timişoara ’89, aceștia au putut să se bucure de toate serviciile proiectului. Mai mult, în acestă perioadă s-a colaborat cu un alt proeict din gama GAL Freidorf: proiectului Furnizarea de servicii medicale în teritoriul SDL GAL Freidorf.
Cu toții, împreună, ne dorim să îndeplinim toate așteptăriile acestui proiect și să oferim un zâmbet, un sprijin, un sentiment de apartenență fiecărui beneficiar. Cum tot spunem noi în Asociația Luptă, Zâmbește și Trăiește: “Împreună facem lumea mai bună!”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp